Faruk Hadžibegić (65) do početka kvalifikacija u martu nema prijateljskih utakmica, pa to pokušava nadomjestiti sa što više terenskog rada.

Sa Zvjezdanom Misimovićem direktorom reprezentacije obilazi glavne, ali i potencijalne igrače, prati pripremne utakmice klubova gdje igraju naši, klubova Premijer lige BiH…

Kako smo ekskluzivno ranije najavili ove sedmice Hadžibegić i Misimović će put Austrije.

U četvrtak će u Salzburgu gledati duel Europa Lige između Red Bull Salzburga i Rome.

Za domaćine će igrati Amar Dedić, a za goste vjerovatno Benjamin Tahirović.

Sa obojicom je planiran sastanak.

Tahirović nema prepreke da zaigra za BiH već u martu, pa je sigurno kako će sastanak biti sa vrlo direktnim temama. Između Hadžibegića i Tahirovića ne bi trebalo biti prepreka u komunikaciji, jer je Benjaminova porodica generacijski bliska i involvirana u FK Sarajevo i dijele neke zajedničke prijatelje.

Kako smo ranije pisali prije puta u Salzburg na rasporedu je bio sastanak sa Denisom Huseinbašićem iz Kolna. Sa njim je Zvjezdan Misimović razgovarao još u oktobru prošle godine nakon čega je Huseinbašić pokrenuo proceduru potrebnu da zaigra za BiH, a koja nije kratka i zbog koje će propustiti početak kvalifikacija za EURO 2024.

BiH kvalifikacije za EURO 2024 otvara protiv Islanda 23. marta na Bilinom Polju.

U grupi smo još sa Portugalom, Slovačkom, Luksemburgom i Lihtenštajnom.

Selektor Hadžibegić najavio je kako je moguće da će BiH biti osvježena sa 2-3 nova igrača, ali da bi bilo rizično odmah uvesti veći broj novih igrača u kolektiv.

(Reprezentacija.ba)