Bh. dijamant Edin Džeko i napadač Manchester Cityja zatražio je od svog menadžera Manuela Pellegrinija da mu da više šanse kako bi se dokazao na terenu.

– Da igram više bilo bi bolje i za mene i za klub. Znam da ima mnogo igrača i da svi oni trebaju dobiti šansu, ali ja moram igrati više. U Premier ligi ove sezone sam samo četiri utakmice igrao od početka. Prvu utakmicu u sezoni sam dobro igrao, ali nisam postigao pogodak. U drugoj utakmici sam dao gol, ali me menadžer zamijenio, ne znam ni sam zbog čega. Također, u trećoj utakmici me poslao na klupu na poluvremenu, iako ne znam razlog. Priznajem, igrali smo loše u prvom poluvremenu i onda, je naravno, sva odgovornost na napadaču – kazao je Džeko u razgovoru za Daily Mirror, prenosi Dnevni Avaz.  

Istakao je da bi uistinu želio da igra mnogo više nego sada i da vjeruje da bi dobivši veću minutažu mogao pokazati i sve svoje nogometne, odnosno napadačke vještine.

"Čak tri utakmice u Premier ligi nisam igrao niti minute. To se nikada nije dogodilo prošle sezone. Naravno imamo i Ligu prvaka i Kup Capital One, ali to nije dovoljno za mene- istakao je Džeko.

Kazao je da je bitno i to da menadžer nekom igraču otvoreno kaže zbog čega ne igra i šta je to što igrač treba popraviti.

– Svakom napadaču je bitno da igra 90 minuta, a ne 45, 50, ili čak 15. No, ja sam i dalje tu u Manchester Cityju i ostalo mi je, prema ugovoru, još 18 mjeseci. Šta će se u budućnosti desiti to niko ne zna- kazao je bh. reprezentativac koji je očito jako nezadovoljan svojim trenutnim statusom u klubu.

No, uprkos tome on je priznao da ne postoji netrpeljivost između njega i ostalih igrača, pogotovo napadača.

– Naravno da smo jedni drugima konkurencija, ali kada Negredo ili Aguero igraju umjesto mene, ja im želim svu sreću svijeta- kazao je bh. Zmaj.

(Reprezentacija.ba)