Predsjednik FS BiH Vico Zeljković, selektor Faruk Hadžibegić, direktor A reprezentacije Zvjezdan Misimović i savjetnik predsjednika Marko Miličić sastali su se večeras u Antaliji sa predstavnicima klubova koji se nalaze na pripremama u ovom gradu, saopšteno je iz FS BiH.

Ekipe Borca, Sarajeva, Sloge Meridian, Tuzla Cityja i Veleža se trenutno nalaze u turskom gradu.

Predsjednik Zeljković je za zvaničnu stranicu FS BiH kazao da je sastanak sa predstavnicima spomenutih klubova bio veoma konstruktivan.

“Veoma konstruktivan sastanak sa predstavnicima premijerligaških klubova koji se pripremaju u Antaliji.

Razgovor je prošao veoma uspješno i zajedno sa svim ostalim klubovima, nalazimo se na istom zadatku, a to je poboljšanje svih segmenata fudbala u BiH kroz zajedničke aktivnosti i sinergiju.

U bliskoj budućnosti posjetiću i sve ostale klubove i sa njima razgovarati o načinima da naš klupski fudbal podignemo na veći nivo”, riječi su Zeljkovića.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović (FK Sarajevo), predsjednik Stojan Malbašić, direktor Dejan Lukendić i trener Vinko Marinović (FK Borac), direktor Sabahudin Vugdalić i trener Milenko Bošnjaković (FK Tuzla City), predsjednik Senad Kevelj, direktor Sanjin Alagić i trener Nedim Jusufbegović (FK Velež), te predsjednik Miroslav Kršić i trener Zoran Ćurguz (FK Sloga).

Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović su se ranije danas sastali sa članovima stručnog štaba Sloge Meridian.

Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH

(Reprezentacija.ba)