Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegvine Vico Zeljković jučer je objavio na svom privatnom profilu na društvenim mrežama da se u Turskoj sastao sa Farukom Hadžibegićem i Zvjezdanom Misimovićem.

Nije bilo jasno zašto su se sastali u Turskoj, ali danas je stiglo objašenjenje iz Fudbalskog saveza BiH.

Iz našeg Saveza su istakli da su Hadžibegić i direktor Misimović stigli u Tursku kako bi obišli bh. premijerligaše koji se u Antaliji spremaju za nastavak sezone.

Selektor i direktor reprezentacije su se danas sastali sa predstavnicima FK Borac i FK Sarajevo.

Za sutra su planirani susreti i sa predstavnicima FK Velež i FK Tuzla City.

Selektor će u narednom periodu posvetiti pažnju praćenju svih klubova Premijer lige BiH s ciljem pronalaženja potencijalnih reprezentativaca.

Inače, Zeljković je poručio da je iz prve ruke dobio informacije od selektora i direktora o stanju bh. reprezentativaca.

“Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi istorijski plasman na EURO.

Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za “A” selekciju.

Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sledeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio istorijski rezultat”, riječi su predsjednika FS BiH.

(Reprezentacija.ba)