Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović (25) novi je fudbaler turskog Bešiktaša.

Hadžiahmetović je potpisao ugovor do 2027. godine sa turskim velikanom.

Hadžiahmetović u Bešiktaš stiže iz Konyaspora za 3,2 miliona eura, a Konya će imati i 20% od njegovog sljedećeg transfera.

Prema pisanju turskih medija zarađivat će oko dva miliona i 400.000 KM po godini što je puno više nego što je zarađivao do sada, jer je u Konyi imao oko 500.000 KM po godini.

Transferu se raduju i u Željezničaru koji će zaraditi oko 15% od transfera, odnosno blizu milion KM.

Bh. veznjak je u Konyasporu od 2016. godine kada je stigao iz kluba u kojem je stasao – Željezničara – za čiji je prvi tim igrao 47 puta.

Ukupno u dresu Konye osvojio je kup i superkup Turske, ima 199 nastupa na kojima je postigao 17 golova i dodao 16 asistencija.

Za A reprezentaciju BiH debitovao je tek 2020. godine. Nijedan selektor do Dušana Bajevića ga nije pozivao, a Bajević je na svom debiju Amira ubacio u prvih 11, otkad je sakupio 21 nastup – većinom u početnom sastavu.

Sigurno je da i selektora Hadžibegića raduje prelazak Hadžiahmetovića u jači klub kako bi nastavio sa svojim napretkom.

Bešiktaš je trenutno četvrti na tabeli turske Superlige i do kraja sezone će se boriti za prva tri mjesta koja donose nastupe u europskim takmičenjima.

Dres Bešiktaša je nosilo nekoliko bh. fudbalera, među njima Miralem Pjanić, Ajdin Hasić, Rade Paprica, Dževad Šećerbegović, Sead Halilagić.

(Reprezentacija.ba)