FK Sarajevo potvrdio je dolazak novog igrača, Francisa Kyeremeha (25).

“Šesto zimsko pojačanje FK Sarajevo je Francis Kyeremeh. Rođen je 23. juna 1997. godine i može igrati na više pozicija u veznom redu.

Internacionalac iz Gane u naš klub dolazi iz Žalgirisa gdje je proveo protekle tri godine, a prethodne sezone u litvanskoj ekipi je dijelio svlačionicu sa Renanom Oliveirom koji je također ove zime pojačao bordo klub.

U dresu Žalgirisa ukupno je odigrao 108 utakmica, od čega preko 20 u evropskim takmičenjima, postigavši 21 pogodak uz 18 asistencija.

Kyeremeh je iz Gane u Evropu stigao 2015. godine kada je potpisao za ekipu Jagodine, nakon čega je još nosio dres Radnika iz Surdulice i Hapoela iz Tel Aviva, prije nego što je ostvario transfer u Žalgiris sa kojim je osvojio tri šampionske titule i jedan trofej Kupa Litvanije.

FK Sarajevo i Francis Kyeremeh potpisali su ugovor do 31.5.2025. godine uz mogućnost dodatnog produženja za još jednu”, stoji u objavi Sarajeva.

Prije Kyeremeha, Sarajevo je tokom zimskog prijelaznog roka potpisalo Renana Oliveiru, Iliju Martinovića, Slavišu Radovića, Almedina Ziljkića i Giorgija Guliashvilija.

Kyeremeh je trenutno osmi stranac u ekipi Sarajeva, a za utakmice Premijer lige BiH u zapisniku može biti samo pet.

(Reprezentacija.ba)