Nekadašnji reprezentativac Maroka i bivši napadač Arsenala Marouane Chamakh (39) prokomentarisao je nastup svoje selekcije na Mundijalu u Kataru, ali je govorio i o Vahidu Halilhodžiću (70).

Halilhodžić je odveo Maroko na SP, ali je pred početak šampionata dobio otkaz.

Maroko je na kraju ostvario historijski uspjeh i završio kao četvrti, a Chamakh smatra da su čelnici Fudbalskog saveza Maroka uradili pravu stvar što su dali otkaz Vahi.

“Marokanci su igrali za Maroko, ali i za svog selektora koji ih je preuzeo tri mjeseca pred početak Svjetskog prvenstva. To je najvažnija odluka i najbolja koja je napravljena”, rekao je Chamakh za marokanske medije i dodao:

“Predsjednik Saveza je preuzeo rizik kada je otpustio Vahida Halilhodžića tri mjeseca pred početak Mundijala. Ipak, taj rizik se apsolutno isplatio.”

Inače, Vaha se nedavno spominjao kao moguću selektor Južne Koreje.

Za Reprezentacija.ba portal je početkom ove godine govorio o spomenutoj ponudi.

“Ma, vidite, zovu me ljudi sa svih strana. Jedan kaže interesuje se ova reprezentacija za tebe, drugi spominje drugu i tako u krug. Tako da ne mogu davati konkretnije odgovore na tu temu. Vidjet ćemo. Možda bude nešto konkretno, mada i ne žurim, trenutno imam nekih privatnih obaveza”, rekao nam je Halilhodžić.

(Reprezentacija.ba)