Toulouse je danas objavio kako je gotov transfer koji je Reprezentacija.ba potvrdio još prije 10 dana.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Said Hamulić (22), od danas je i zvanično fudbaler Toulousea.

Said Hamulić je u Toulouse stigao iz poljskog Stal Mieleca gdje je pružao jako dobre partije. Na 17 mečeva postigao je devet golova i dodao četiri asistencije.

Njegov novi tim, Toulouse je trenutno 12. na tabeli francuske Ligue 1, što znači da bi reprezentacija BiH uskoro mogla dobiti još jednog igrača iz liga petice.

“Veoma sam sretan što sam došao u Toulouse. To je veliki izazov za mene, ali volim prihvaćati ovakve izazove. Jedva čekam upoznati svoje nove saigrače i osoblje te početi pobjeđivati ​​s njima. Gledao sam mnogo utakmica Toulousea ove sezone, ekipa igra sjajan nogomet i zato sam želio doći ovdje. Jedva čekam početi igrati na ovom stadionu i upoznati naše navijače!”, poručio je Hamulić.

Hamulić je rođen 2000. godine u Nizozemskoj. U seniorskom fudbalu je igrao za Dainavu iz Litvanije, bugarski Botev Plovdiv, Suduvu i pomenuti Stal Mielec.

Njegovi roditelji su porijeklom iz Cazina i Bosanske Krupe.

“Imam već pasoš, tako da… Da dođe poziv bio bih baš presretan, kao i moji roditelji, koji su inače iz Krajine. Mama je iz Bosanske Krupe, a otac iz Cazina. Dolazim tamo kada sam god u prilici, prije je to bilo mnogo češće jer sada kada sam profesionalac i nemam mnogo vremena.” rekao je nedavno Hamulić ekskluzivno za Reprezentacija.ba.

Zanimljivo da će Hamulić biti drugi bh. fudbaler u Toulouseu. Ranije je dres ovog kluba nosio aktuelni selektor Zmajeva, Faruk Hadžibegić.

(Reprezentacija.ba)