Siniša Mrkobrada (45), novi je trener golmana reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u razgovoru sa Mondo govorio je o novom poslu i golmanskim rješenjima u reprezentaciji.

Mrkobrada, aktuelni trener golmana u Borcu, ističe kako BiH nema problema sa golmanima.

“Prateći formu Šehića i momaka koji su iznijeli posljednja dva-tri ciklusa kvalifikacija, tu su bili i Vasilj i Pirić, mislim da su golmani bili bolji dio tima. Mislim da tu Bosna i Hercegovina neće imati problema, tu je i mali Zovko koji je trenutno član Spezije i nastupa u Seriji A.”

“Imamo Omeragića koji brani za Servette, ima tu još momaka koji brane po Austriji i zemljama zapadne Evrope koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine i mislim da BiH neće imati problema na toj poziciji”, kaže Mrkobrada za Mondo.

Istakao je i kvalitet mladih Ćetkovića i Šahinovića.

“Naravno, tu su i momci koje ne smijemo zaboraviti, koji su mlade snage i neko ko bi mogao da se ravnopravno umiješa za mjesto na golu. Ćetković iz Banjaluke ima 20 godina, ne spominjem ga zato što ga ja treniram, već zato što stvarno smatram da ima kvalitet. Tu je i Šahinović iz Sarajeva, koji ima 19 godina i koji je isto tako jako kvalitetan i obećava puno.”

“Mislim da je BiH uvijek imala dobre golmane i da će tako i ostati. Uvijek je tako bilo, da se ne vraćam unazad 30-40 godina. BiH je uvijek imala kvalitetne golmane, iako mogu slobodno da kažem da rad sa golmanima nije na najviše nivou. To je neki kuriozitet, a to ipak dokazuje da smo talentovan narod, da se lako možemo prilagoditi i da imamo kvalitet za najviše domete.”

(Reprezentacija.ba)