Danas su na rasporedu utakmice 18. kola hrvatskog prvenstva i 22. kola belgijskog prvenstva, a na terenima ćemo gledati Luku Menala i Dinu Hotića.

Dinamo Zagreb – Gorica (17:30 sati, Arena Sport) – Luka Menalo

Nastavlja se hrvatsko prvenstvo, a u prvom kolu nastavka, odnosno 18. kolu HNL-a, Dinamo će na svom terenu dočekati Goricu.

Pred Modrima je imperativ pobjede jer su apsolutni favoriti, ali ostaje da se vidi koliko će na Antu Čačića i njegove fudbalere ostaviti traga sva dešavanja oko rukovodstva kluba i “rat Mamića i Antolića”.

Podsjetimo, u toku je borba za vlast u Dinamu, Zadravko Mamić iz Međugorja pokušava zadržati svoje odane ljude u rukovodstvu kluba, dok Krešimir Antolić pokušava preuzeti kormilo močnog Dinama.

Bh. reprezentativac Luka Menalo igrao je pripremne utakmice tokom zimske pauze, ali prema nekim najavama večeras će svoju šansu dobiti u drugom poluvremenu.

Bh. reprezentativac se u toku prvog dijela sezone vratio na teren nakon povrede, a na sedam nastupa u HNL-u postigao je jedan gol i dodao tri asistencije.

Dinamo je veliki favorit. Kladionica VolcanoBet na dan utakmice nudi kvotu 1.16 na pobjedu Dinama. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Dinamo je prvi na tabeli sa šest bodova više od Hajduka i sa jednom utakmicom manje. Gorica je na posljednjem mjestu sa čak 33 boda manje od Dinama nakon samo 17 kola.

Posljednji meč završen je trijumfom Dinama od 1:0.

Susret se igra na Maksimiru od 17:30 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Dodajmo i to da će danas Sergej Jakirović, bivši trener Zrinjskog i nekadašnji reprezentativac BiH, debitovati na klupi Rijeke.

Rijeka će na gostovanje Osijeku od 15:00 sati.

Oostende – Cercle Brugge (18:15 sati) – Dino Hotić

Cercle Brugge našeg Dine Hotića bori se za play-off koji donosi borbu za mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Cercle je trenutno 10. na tabeli sa 27 bodova, tri boda manje od osmoplasirane pozicije koja donosi pomenuti play-off.

Dino Hotić će od prve minute kao ponajbolji igrač svog tima predvoditi Cerlce Brugge na gostovanje kod Oostendea koji zauzima pretposljednje mjesto na tabeli sa 17 bodova.

Tokom zimskog prijelaznog roka, Oostende je pojačao Matej Rodin, nekadašnji defanzivac Željezničara koji je stigao iz poljske Cracovie.

Hotić je u ovoj sezoni odigrao 21 utakmicu u belgijskom prvenstvu, a postigao je tri gola i dodao jednu asistenciju.

Sudeći po kladionicama gledat ćemo neizvjestan meč. Kladionica VolcanoBet na dan meča nudi kvotu 2.23 na pobjedu Cercle Bruggea. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

U posljednjem duelu ove dvije ekipe vidjeli smo remi 2:2.

Meč počinje u 18:15 sati.

(Reprezentacija.ba)