Fudbaleri Sarajeva u Međugorju se pripremaju za proljetni dio sezone, a trener Mirza Varešanović govorio je za zvanični Youtube kanal o planu priprema i pojačanjima.

“Nakon 10 dana uvodnih pripreme u Sarajevu, došli smo u Međugorje gdje ostajemo do 28. januara i gdje ćemo se fokusirati na fizičkoj pripremi igrača. Dogovorili smo dvije utakmice koje ćemo odigrati 21. i 25. januara”, kaže Varešanović i nastavlja:

“Od igrača očekujem da budu na visokom nivou, da budu profesionalni, da odrađuju sve zadatke koje dobiju i nadam se da će se pokazati u pravom svjetlu. Vjerujem da ćemo na početku nove sezone biti pravi.”

Sarajevo je u svoje redove dovelo pet novih igrača, a Varešanović se nada da će se svi što prije uklopiti u ekipu.

“Došlo je pet novih igrača. Nadam se da će se što prije uklopiti u ekipu. Isto tako se nadam da smo ovaj put pogodili sa pojačanjima i da će to pokazati onog momenta kada počne prvenstvo.”

Eldin Jarović, fizioterapeut prvog tima, se osvrnuo na zdravstveni bilten Bordo kluba.

“S obzirom da je Marin Aničić imao jako tešku povredu, radilo se o rupturi prednjih križnih ligamenata, sa njim smo završili medicinsku rehabilitaciju prije dva mjeseca. On je sada u završnoj fazi rada sa kondicionim trenerima i njega očekujemo u nekih mjesec da će se priključiti ekipi i ući u puni trenažni proces”, kazao je Jarović i dodao da je Avdija Vršajević sanirao povredu tokom zimske pauze:

“U punom je trenažnom procesu. Radi sve sa ekipom i ne žali se na bolove te se nadamo da će sve biti ok. Muhamed Buljubašić je imao tešku povredu, prijelom potkoljenične kosti i imao je operativni zahvat. S njim smo završili medicinski dio. Ostao je u Sarajevu i radi po posebnom programu. Nadamo se da će nakon povratka ekipe iz Antalije biti u potpunosti spreman i da će se priključiti ekipi.”

U Međugorje nije doputovao ni Frane Čirjak.

“Čirjak je ostao u Sarajevu. Radi se o jednoj maloj virozi. Iz nekih preventivnih razloga smo ga ostavili da ne bi širili virozu u ekipi. Očekujemo da će se za dan ili dva priključiti nama u Međugorju”, govori za kraj Jarović.”

(Reprezentacija.ba)