Najbolji igrač Zrinjskog Nemanja Bilbija (32) govorio je za klupsku TV o zimskim pripremama, novim terenima u PL BiH, ali i borbi za titulu šampiona.

“Evo ne znam ni koje su nam već ovo pripreme ovdje u Međugorju. Počeli smo da radimo, malo nas vrijeme nije poslužilo, ali momci vrijedno rade i napredujemo iz dana u dan. Stvarno je duga pauza, ali svaki igrač je individualno radio. Početak dobro prolazi i imamo još četiri do pet sedmica do nastavka prvenstva” govori Bilbija za Zrinjski TV i osvrće se na rekonstrukciju terena:

“Mogu reći u svoje ime da sam sretan što ću igrati na tako dobrim terenima. Znamo da je to zimi problem u BiH i da je zbog toga tolika pauza. Biće sedam ili osam vrhunskih terena i jedva čekamo da se oni svi završe.”

Zrinjski u nastavak sezone ulazi kao lider, a Nemanja smatra da su njegovi saigrači i on ispunili cilj.

“Na kraju smo stvarno uspjeli u onome što smo imali za cilj. Da ostanemo u Kupu i da budemo na prvom mjestu. Europska epizoda je bila dobra, poslije smo se vratili domaćem prvenstvu, a bilo je naporno igrati u ritmu srijeda-subota. Bili smo u jednom trenutku pretposljednji i nije to bilo ugodno vidjeti. Dobro smo na kraju sve odradili i zasluženo smo prvi.”

Napadač Zrinjskog smatra da će se nekoliko klubova boriti za titulu šampiona.

“Široki Brijeg i Borac su odmah iza nas, a iznenađujuće dobro je prvi dio odigrao Željezničar. Sarajevo je daleko, 14 bodova od nas, ali vidim da prave jako, jako dobru ekipu. To je vrhunski klub i uvijek su u vrhu. Između tih ekipa će se tražiti šampion”, smatra Bilbija.

(Reprezentacija.ba)