Sjajne igre Amira Hadžiahmetovića u Turskoj mogle bi konačno doći na naplatu. Ovaj reprezentativac BiH je u posljednjih pet utakmica zabio isto toliko pogodaka, što je učinak kakvim se malo koji veznjak može pohvaliti, a čini se da neće još dugo nositi dres Konyaspora.

Turci javljaju kako će nakon sedam godina najvjerovatnije doći do rastanka između Konyaspora i Hadžiahmetovića za kojeg se interesuju brojni klubovi, od Bešiktaša do Burnleyja, a i sam fudbaler je osjetio potrebu za novim izazovom. Ipak je u Konyasporu još od 2016. godine kada je kao veliki talenat došao iz Željezničara.

Da nisu u pitanju tek špekulacije potvrdio i njegov “impressario” Hadis Zubanović za Reprezentacija.ba portal.

– Istine u tome ima. Amir je skrenuo veliku pažnju na sebe. Pregovori traju i ne mogu detaljnije o tome sve dok iz Konyaspora ne izađu s informacijom da je postignut dogovor s nekim od klubova. Jesu li to klubovi koji se spominju u medijima (Burnley i Bešiktaš, op.a)? Jesu, ali zadnjih dana pojavili su se još neki iz Italije, Njemačke… Vidjet ćemo – kaže nam Hadis Zubanović.

Hadžiahmetović s Konyasporom ima ugovor do ljeta 2024. godine. Navodno ga ne žele pustiti bez pet miliona eura.

– Konyaspor će pokušati da dobije što je više moguće, to je normalno, a koja će cifra na kraju biti – vidjet ćemo. Svašta se piše. Klubovi obično naprave neki ‘deal’ kako bi sve strane bile zadovoljne.

Sarajlija u kontinuitetu igra sjajno. Igrama, kako u Turskoj, tako i u reprezentaciji, pokazao je definitivno da je sazrio za veće stvari.

– Definitivno! I ranije je bilo priče o transferu, pokušavali su ga dovesti raznorazni klubovi, ali cijeneći ga, Konyaspor je uvijek bio tvrd u pregovorima. Sada je već i Amir dao do znanja da je vrijeme za nešto više. Osjeti da je sazrio da može na jedan veći level, nakon sedam godina u istoj sredini došlo je i do zasićenja.

Kroz razgovor sa Zubanovićem dotakli smo se i drugih “njegovih” igrača. Riad Bajić je napravio dobar potez prelaskom u Giresunspor za koji je zabio već nekoliko golova, dok Ajdin Hasić nema sreće s povredama u Goztepeu.

– Riad je kvalitet. I u teškoj ligi kakva je Serija B je igrao dobro, ali je izrazio želju da se vrati u Tursku, odakle se i prodao. U ekipi koja nije pretjerano jaka odrađuje svoj posao dobro. S druge strane, Ajdin nije imao sreće, ali za koji dan opet će biti u pogonu i za nadati je da će se vratiti na pravi put što se tiče fudbala. Još uvijek je relativno mlad i ima prostora da pokaže svoj kvalitet, zaključio je Zubanović.

(Reprezentacija.ba)