Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić (65), odabrao je svoj stručni štab.

Stručni štab A reprezentacije BiH, pored selektora Hadžibegića, činit će dva dosadašnja člana, Elvir Rahimić i Almir Seferović, te Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

Elvir Rahimić (46) je dobro poznato lice u reprezentaciji BiH. Pored sjajne igračke karijere, Elvir je do marta 2021. godine pomoćni trener u stručnom štabu Zmajeva. Rahimić ima položene ispite za UEFA Pro licencu.

Almir Seferović (46) je također od marta 2021. godine u stručnom štabu reprezentacije. Trenutno je i kondicioni trener u FK Sarajevo, a ranije je u karijeri radio u Olimpiku, Al-Ahliju (Sirija), reprezentaciji Tadžikistana, Slobodi, Željezničaru, Dalinu (Kina), Čeliku i Adani (Turska).

Posjeduje UEFA A licencu stečenu u Centru za edukaciju NS/FS BiH i kao stručnjak ima veliko povjerenje Zmajeva.

Mehmed Janjoš (65) je jako poznato fudbalsko ime u bh. sportu. Igračka je legenda Sarajeva s kojim je osvajio titulu prvaka Jugoslavije 1985. godine.

Kao trener je samostalno vodio Sarajevo s kojim je osvojio Kup BiH, te Olimpik i Jedinstvo. Odan je Faruku Hadžibegiću kojem je bio pomoćnik u prvom mandatu Hadžibegića na klupi BiH 1999. godine, potom je sa Farukom radio u Gaziantepu i reprezentaciji Crne Gore. Svoje fudbalsko znanje je još prenosio kao pomoćni trener u turskim klubovima Diyarbakirspor i Denizlispor.

Mehmed posjeduje UEFA Pro licencu.

Nenad Gagro (47) je rođeni Mostarac čiji je fudbalski put vezan za Zrinjski. Kao igrač je igrao za Plemiće, Široki Brijeg i ruski Saturn.

Kao trener je počeo raditi u omladinskim selekcijama Zrinjskog, potom je bio pomoćni trener Draganu Periću u Zrinjskom 2012. i 2013. godine, vodio je GOŠK 2019. godine, a od 2020. je u stručnom štabu Zrinjskog. Bio je desna ruka Mariju Ivankoviću, Mladenu Žižoviću i Sergeju Jakiroviću.

Posjeduje UEFA A licencu.

Siniša Mrkobrada (44) bit će zadužen za rad sa golmanima Zmajeva. U karijeri je branio za Borac, Laktaše i Ljubić, a pored toga što je jedan od edukatora za golmane u NS/FS BiH posjeduje UEFA Pro licencu.

Trenutno je trener golmana u Borcu, a istu funkciju je imao u Krupi i Slobodi MG.

(Reprezentacija.ba)