Nakon što je na sjednici IO NS/FS BiH, održanoj četvrtog januara, Faruk Hadžibegić imenovan za selektora „A“ reprezentacije, dobio je i saglasnost da izabere članove stručnog štaba, stoji na stranici NS/FS BiH.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

„Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije“, naglasio je selektor Faruk Hadžibegić.

Selektor je još dodao: „Planiram da, čim završim obilazak i razgovor sa igračima, održim i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba. Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama”, rekao je Hadžibegić za stranicu Saveza.

(Reprezentacija.ba)