Internacionalni Burch Univerzitet je prošli vikend bio domaćin svim učesnicima IBU Winter Festa pod generalnim pokroviteljstvom Općine Ilidža, koji je okupio 400 učesnika koji su uživali u 6 takmičarskih disciplinama i interdisciplinarnim radionicama.

Internacionalni Burch Univerzitet u periodu od 6. do 8. Januara je bio domaćin IBU Winter Festa u kojem su učestvovali studenti i profesori Internacionalnog Burch Univerziteta koji je organiziran od strane Burch Sports Cluba. Četiri stotine studenata je uživalo u trodnevnom sportskom sadržaju, kao i edukativnom programu.

Generalni pokrovitelj 1. IBU Winter Festa je Općina Ilidža, a specijalni humani partner Festivala ove godine je bilo udruženje Pomozi.ba. IBU Winter Fest je bio popraćen sa humanitarnim karakterom te će sva prikupljena sredstva u sklopu Festivala biti donirana udruženju Pomozi.ba.

Svečano otvaranje IBU Winter Festivala je otpočelo sa humanitarnom utakmicom profesora protiv studenata, koja je završila s pobjedom studenata sa rezultatom 6:3 i koja je bila ispunjena fascinantnim potezima studenata i profesora.

Studenti su u sklopu trodnevnog sadržaja imali priliku da učestvuju u takmičenjima iz futsala, odbojke, stonog tenisa, trivia quizu, kao i u eSports takmičenjima iz CS:GO i League of Legends.

Pored toga u sklopu Festivala studenti su imali priliku da uživaju u performansu Music Cluba, kao i radioniciama koje su organizirali Diplomacy Club i Philosophy club.

„Zahvaljujemo se Općini Ilidža na pokroviteljstvu IBU Winter Festa te pomogli da ovaj projekt se finalizira bez ikakvih prepreka. Također se zahvaljujemo udruženju Pomozi.ba na tome što su nam pružili priliku da budu naš jedinstveni Humani partner. Burch Sports Club je već počeo na pripremama za sljedeći događaj koji spremaju za proljetni period gdje se nadaju da će udružiti studente svih Univerziteta na području Kantona Sarajevo“, poručio je predsjednik Burch Sports Cluba Din Pehlivanović.

(Reprezentacija.ba)