Novinar Al Jazeera, Emir Delić, prenosi da će selektor Faruk Hadžibegić i direktor reprezentacije, Zvjezdan Misimović, danas otputovati u Portugal na svoj prvi zajednički zadatak.

Hadžibegić i Misimović će gledati prijateljsku utakmicu Švedska – Island koja se igra na Algavre stadionu i Portugalu.

Novi selektor će tako uživo pratiti selekciju Islanda koja će biti prvi protivnik našoj reprezentaciji u borbi za EURO 2024.

Prvu utakmicu Hadžibegić će s klupe voditi 23. marta kada BiH dočekuje Island u okviru Kvalifikacija za EURO. Tri dana poslije BiH gostuje Slovačkoj.

Novi selektor BiH će pratiti i potencijalne nove reprezentativce, te igrače iz domaćeg prvenstva, a to je potvrdio u nedavnom razgovoru.

“Mi smo mala fudbalska zemlja i moramo se boriti za svakog igrača. Nismo u prilici da kažemo: Ako igraš, bit ćeš pozvan u reprezentaciju. Ja sam i u ranijim nastupima otvarao vrata domaćoj ligi i domaćim trenerima. Imamo dobre trenere, ali i dobrih igrača ovdje i vrata reprezentacije moraju biti otvorena i domaćim klubovima. Obići ću sve trenere i doći će momenat kada ćemo moći selektirati i igrače iz domaće lige”, ističe Hadžibegić.

(Reprezentacija.ba)