Ermin Bičakčić (32) danas je ušao u igru u drugom poluvremenu na prijateljskom meču Servettea i njegovog Hoffenheima.

Bičakčić je u septembru 2020. godine doživio tešku povredu ligamenata koljena. Slijedio je oporavak, a na kraju prošle sezone, u ljeto 2022. godine vratio se na teren na meču protiv Bor. Monchengladbach.

Njemački mediji tada su pisali da je to vjerovatno bio simboličan nastup, moguće i posljednji u karijeri, ali čelični Zvorničanin nastavio je trenirati i počeo igrati prijateljske utakmice Hoffenheima.

Danas je u igru ušao u drugom dijelu protiv Servettea, njegov tim je slavio sa 3:1. Također, prije tri dana je igrao protiv Wolfsburga.

Hoffenheim očigledno računa na Bičakčića, a u slučaju da se uspješno pripremi, čemu se svi nadamo, bit će na raspolaganju i selektoru reprezentacije BiH, Faruku Hadžibegiću.

Ermin Bičakčić je za Hoffenheim odigrao 138 mečeva. Za A reprezentaciju BiH sakupio je 35 nastupa. Posljednji put igrao je u julu 2020. godine protiv Poljske.

“Nisam propustio nijednu utakmicu. Redovito se čujem i sa saigračima i, da budem iskren, jedva čekam da se vratim i budem dio Zmajeva. Svoju državu nosim u srcem. Lijepo je bilo vidjeti protiv Finske kako se momci do kraja bore za pobjedu. Još ljepše se sa njima boriti zajedno na terenu, to je moj cilj i jedva čekam”, kazao Ermin Bičakčić za Reprezentacija.ba portal u junu prošle godine.

U septembru prošle godine navijači Hoffenheima su pokazali koliko cijene bh. defanzivca i sjajnom koreografijom se zahvalili Erminu na doprinosu, ali i poslali poruku podrške u oporavku od teške povrede.

“Bit ćeš danas pobjednik sa borbenošću i strašću prema klubu”, pisalo je na koreografiji na kojoj je bio i lik Ermina.

(Reprezentacija.ba)