Reprezentacija Portugala bit će rival reprezentacije Bosne i Hercegovine u Kvalifikacijama za EURO 2024, a Portugalci su nedavno dobilo novog selektora, Roberta Martineza (49).

Roberto Martinez, koji je podnio ostavku na mjesto selektora Belgije nakon razočarenja na Mundijalu u Kataru, govorio je za portugalske medije o dolasku na klupu Portugala i o nastupu Cristiana Ronalda.

“Jako sam sretan što ću predstavljati jednu od najboljih reprezentacija svijeta s najboljim talentima. Jako sam uzbuđen što sam ovdje, a od prvog razgovora s predsjednikom, znao sam da je ovo sportski projekat koji će me oduševiti. Razumijem da postoje velika očekivanja i veliki ciljevi, ali u savezu postoji sjajan tim ljudi i jako sam uzbuđen što ćemo zajedno pokušati doći do ciljeva”, rekao je Martinez i odgovorio na upit o Ronaldu.

“Cristiano Ronaldo zaslužuje poštovanje nakon 19 godina u reprezentaciji, a o tome ćemo uskoro zajedno razgovarati. Moja polazna tačka će biti 26 igrača koji su igrali na Mundijalu u Kataru, a Ronaldo je jedan od njih.”

Bosna i Hercegovina će protiv Portugala igrati 17. juna u gostima, a meč u BiH na rasporedu je 16. oktobra.

Pored Portugala, naša selekcija će se boriti sa Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

U slučaju da Ronaldo nastavi igrati za Portugal, bit će to njegov drugi nastup u BiH. Prethodno je s Portugalom gostovao u Zenici, 2011. godine u okviru baraža za EURO 2012.

(Reprezentacija.ba)