Danas je na rasporedu 18. kolo turske Superlige, a na terenima ćemo gledati četiri bh. fudbalera.

Karagumruk – Konyaspor (11:30 sati)

Konyaspor naših Ibrahima Šehića i Amira Hadžiahmetovića u potrazi za pobjedom koja će ih vratiti u borbu za gornji dio tabele gostuje Karagumruku.

Karagumruk je trenutno 10. na tabeli sa 19 bodova dok je Konya na sedmom mjestu sa 26 osvojenih bodova.

U posljednjem kolu Konyaspor je remizirao na svom terenu sa Sivassporom 2:2, dok je Karagumruk slavio u gostima kod Kayserispora sa 4:2.

Kladionice daju skoro podjednake šanse za pobjede. Kladionica Volcano na dan utakmice nudi kvotu 2.50 na pobjedu Konyaspora. Ostale kvote s ovog dulea možete pogledati ovdje.

Ibrahim Šehić je u ukupno odigranih 16 kola na 14 puta branio gol svog tima, dok je Amir Hadžiahmetović odigrao svih 16 utakmica na kojima je postigao tri gola.

Bh. reprezentativci su i danas najavljeni od prve minute.

Posljednji međusobni susret ova dva tima odigran je u aprilu prošle godine, a slavio je Karagumruk sa 2:1.

Ankaragucu – Kayserispor (14:00 sati)

Ankaragucu će ove sezone voditi borbu za opstanak, a u tome im pomaže bh. defanzivac Nihad Mujakić. Bivši igrač Sarajeva je odigrao sve utakmice za Ankaru ove sezone i pokazao se kao jako dobro pojačanje.

Njegov tim je 16. na tabeli sa 16 bodova iz 16 odigranih mečeva. Današnji rival, ekipa Kayserispora nalazi se na osmom mjestu sa 23 boda.

Domaćinu se daje blaga prednost. Kladionica Volcano na dan meča nudi kvotu 2.17 na trijumf Ankaragucua. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

U kolu iza nas Ankaragucu je poražen od Galate sa 2:1, a Kayseri je poražen od Karagumruka sa 4:2.

Posljednji duel ova dva tima završen je remijem 0:0.

Giresunspor – Umraniyespor (14:00 sati)

Još jedan bh. fudbaler danas će na teren, a to je napadač Riad Bajić. Njegov Giresunspor je u prošlom kolu poražen od Trabzona sa 3:0. Današnji rival je Umraniyespor je remizirao sa Hataysporom 2:2.

Giresunspor je trenutno 11. na tabeli, dok je Umraniyespor na pretposljednjem mjestu sa 11 bodova.

Domaćin je blagi favorit. Kladionica Volcano na dan utakmice daje kvotu 2.18 na pobjedu Giresunspora. Ostale kvote s ovom duela možete pogledati ovdje.

Riad Bajić je odigrao svih 16 utakmica ove sezone, a postigao je pet golova.

(Reprezentacija.ba)