Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović se u petak na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar obratila vijećnicima i javnosti.

Alimanović je, između ostalog, istakla da Opština Centar sa 0 KM pomaže ovaj klub.

Načelnik Opštine Centar Srđan Mandić demantovao je direktoricu FK Sarajevo te na svom zvaničnom Facebook profilu objavio koliko je izdvojeno sredstava za tim sa Koševa.

“U ovoj godini za omladinski pogon FK Sarajevo planirano je 200 hiljada KM. Polovina tog iznosa je uplaćena, a ostatak je iz tehničkih razloga prenesen u budžet za slijedeću godinu. Takođe, imamo dogovor sa opštinskim vijećem da će u rebalansu budžeta za 2023. biti izdvojeno dodatnih 100.000 KM.

Na insistiranje FK Sarajevo prihvatili smo aranžman sa N/FS BiH i krenuli sa rekonstrukcijom travnjaka na Koševu za koju će biti izdvojeno ugovorenih 550.000 KM uz značajne dodatne prateće troškove. Nije korektno reći da to nije pomoć klubu jer će, zahvaljujući ovoj investiciji, FK Sarajevo imati optimalne uslove za igru i organizaciju evropskih utakmica.

Ugovor o dugoročnom najmu stadiona koji smo potpisali u aprilu prošle godine rađen je u skladu sa zahtjevima FK Sarajevo, nakon višemjesečnih pregovora, i nije korektno sada ga nazivati štetnim po klub. Očekujemo zvanično, pismeno izjašnjenje o daljoj sudbini tog ugovora.

Stadion Koševo je bio i ostaće dom FK Sarajevo, a Opština Centar će i dalje biti pouzdan partner FK Sarajevo.

Idemo dalje”, navodi se na zvaničnoj stranici načelnika Opštine Centar Srđana Mandića.

(Reprezentacija.ba)