Sead Kolašinac odlukom FIFA-e od danas je fudbalski internacionalac Bosne i Hercegovine. Odlukom Safeta Sušića fudbaler Schalkea isti je dan postao i fudbalskim reprezentativcem naše zemlje, obzirom da je Pape Kolašinca pozvao za prijateljski meč protiv Argentine.

– Odlučio sam da u budućnosti igram za Bosnu i Hercegovinu. To nije bila laka odluka, obzirom da dugujem puno Njemačkoj i njemačkom Fudbalskom savezu, ali moja odluka je definitivna i donesena je iz srca. – poručio je Sead Kolašinac.

– Nadam se da će mi se ostvariti san i da ću sa Bosnom i Hercegovinom nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine. – rekao je Kolašinac.

Sreću zbog odluke FIFA-e nije krio ni Seadov otac Faik, koji nam je sam javio sretnu vijest, iako je ona već bila objavljena na Reprezentacija.ba portalu. 

Podsjetimo, u maju ove godine Repreznetacija.ba portal posjetio je dom porodice Kolašinac u mjesto Linkenheim pored Karlsruhea, gdje je Faik Kolašinac čvrsto obećao kako će njegov sin Sead igrati isključivo za BiH, te se pohvalio sa dresom Sejada Salihovića, koji su imenjaci razmijenili na utakmici između Schalkea i Hoffenheima.

(Reprezentacija.ba)