Nakon informacija da će Faruk Hadžibegić naslijediti Ivajla Peteva, Reprezentacija.ba portal napravio je anketu na svom Instagramu sa jednostavnim pitanjem – koga podržavate za izbor selektora BiH?

U izboru su bila ponuđena u ovom trenutku dva realna kandidata – Petev i Hadžibegić.

Na uzorku od oko 6000 glasača, njih preko 64% dalo je podršku Petevu.

Slično govore i komentari na društvenim mrežama – navijači se većinom ne slažu da se smijeni selektor koji je izvukao reprezentaciju iz duge krize i kojeg javno podržavaju igrači. Manji dio onih priziva njegov odlazak po bilo koju cijenu sa željom da BiH vodi neko domaće trenersko ili igračko rješenje.

Gledajući ankete u drugim medijima, koje su ponudile gotovo nerealne ili manje realne kandidate, definitivno je prva želja navijača fudbalske reprezentacije Vahid Halilhodžić, a zatim Vladimir Petković i Safet Sušić.

Ivajlu Petevu ugovor ističe sa ovom godinom, a trenutno je duga lista domaćih trenera koji su bez angažmana – Halilhodžić, Sušić, Petković, Slišković, Kodro, Osim, Baždarević…

Ko će u budućnosti voditi reprezentaciju BiH saznaćemo 4. januara na sjednici Izvršnog odbora FS BiH – tijela koje između ostalog imenuje selektore svih reprezentacija BiH.

(Reprezentacija.ba)