Banjalučki Borac je prvi dio sezone završio na trećem mjestu, a potpredsjednik Bogoljub Zeljković za Mondo je govorio odlascima i dugovanjima prema igračima.

U međuvremenu ekipa Vinka Marinovića pretprjela je velike promjene, nekolicina igrača je već napustila klub, a još nekoliko njih će u narednim danima razdužiti crveno-plavi dres. Uprava kluba ima pune ruke posla, a o prelaznom roku i planovima, kao i o aktuelnoj finansijskoj situaciji u klubu za Mondo je govorio potpredsjednik Bogoljub Zeljković.

On se prvo osvrnuo na igrački kadar i otkrio koji su još fudbaleri na izlaznim vratima Gradskog stadiona.

“Imamo već nekoliko igrača koji su napustili klub, imamo i nekoliko igrača sa kojima dogovaramo raskid ugovora. Andrić i Gajić su napustili klub, ranije je dogovoren raskid i sa Zakarićem i Begićem. Sporazumno je otišao i Milan Spremo, a dogovaramo raskid saradnje i sa Momčilom Mrkaićem. Imamo i Dinu Ćorića kojem ističe ugovor 31.decembra obavili smo razgovore i u ovom trenutku bliže je da će nas napustiti, nego da će ostati. Takođe sporazumno je raskinut ugovor i sa mladim Ivanom Grgićem”, rekao je Zeljković i dodao:

“Ostali igrači koji su bili u rosteru ostaju i dalje, Kulašin je tu, ima ugovor još dvije i po godine. Nakon analize prvog dijela sa trenerom Marinovićem, odlučili smo da napravimo određeni rez u igračkom kadru, tako da ne računamo više na igrače koji se ili ne uklapaju u ambicije, ili se nisu snašli, ili su željeli sami da odu. Sporazumno smo se razišli i sada nam predstoji sklapanje ekipe za nastavak sezone.

Borac je u međuvremeno doveo i dva pojačanja, stigli su Sergej Dojčinović i Ivan Lagundžić, a uskoro se očekuje još novih igrača u ekipi Vinka Marinovića.

„Što se tiče ostalih pozicija sa šefom i sportskim sektorom smo dogovorili da ćemo tražiti jednog odbrambenog igrača, jednog veznog, krilo i jednog napadača . Imamo dosta igrača na radaru, obavljamo razgovore, nije još ništa konkretno, ali nadam se da ćemo u narednim danima moći da saopštimo ime novog igrača. Pokušaćemo da pronađeno i dva, tri igrača da popunimo roster sa zaštićenim godištem kako bi trener imao veći izbor sa tim U21 igračima. Imamo i pregovore sa jednim vrlo talentovanim igračem iz BIH koji ne igra u BIH, već jednoj velikoj regionalnoj ekipi. Još je to daleko od realizacije, ali koliko je daleko, toliko je i Blizu”.

“Ono s čime sigutrno nismo zadovoljni je da smo proteklih godina mijenjali dosta trenere i igrački kadar. Nadamo se da će Vinko ostati duže, postoji želja i s naše i njegove strane, a prvi dio je dobro funkcionisalo otkako je preuzeo i ispunio je naša očekivanja. Formirali smo i skauting službu koja prati i niže lige kako u BIH tako i u regionu i nadam se da u narednom periodu da će biti manje tih čestih odlazaka i dolazaka”.

Prethodnih dana govorilo se o povratku Almedina Ziljkića u Premijer ligu BIH. Bivši fudbaler Borca pominjao se kao pojačanje Sarajeva, ali pisalo se i o interesovanju crveno-plavih.

“Ziljkić ima još pola godine ugovor sa Olimpijom, u kontaktu smo sa njim, on je zaslužio da mu vrata Borca uvijek budu otvorena. On jeste naša želja, Ziljkić je i govorio da mu je Borac prva opcija ukoliko se odluči za povratak u BIH, međutim, mislim da u ovom trenutku to nije realno, niti je realno da on ode u Sarajevo, što su bile neke medijske spekulacije”, istakao je Zeljković.

(Reprezentacija.ba)