Najvatrenija grupa navijača Željezničara, Manijaci, najavili su da će postati generalni sponzor Želje, a u toku dosadašnje akcije prikupili su 90.000 KM.

Akcija se sastoji od poziva na broj 17045 za podršku, koji košta 2 KM. Planirano je da će navedeni broj biti aktivan do Nove godine, a do sada je skupljeno 89.200 KM.

Također, pored telefonskog broja, otvoren je i Paypal račun putem kojeg svi navijači Želje širom svijeta mogu uplatiti novac.

Navijači su u svrhu kampanje pokrenuli nekoliko akcija, za vikend su u obliku broja 17045 najmlađi Željovci mahali balonima, navijači su na terenu bakljama ispisali broj 17045, postavljeno je nekoliko bilborda po Sarajevu, te navijači međusobno motivišu jedne druge raznim izazovima.

“Naučeni smo da Željo nije samo sportski kolektiv, već mnogo više od toga. Naučeni smo da se Željo na nas ne treba oslanjati samo kada je u pitanju borba na zelenom polju, već da smo oslonac klubu u u svim segmentima funkcionisanja. Naučeni smo da je razlika između nemogućeg i mogućeg u odlučnosti! Ovo je još jedan od momenata kada su navijači ostali jedini koji će dati ruku spasa, a šta smo mi bez Želje i šta je Željo bez nas?

Kroz historiju našeg kluba, najljepše slike, prilike i momente kreirali su navijači i svojim djelima i odanošću pokazali smo da smo pokretačka snaga koja nikada neće zakazati. Naša spremnost, privrženost i požrtvovanost nije se ogledala u lijepim momentima i uspjesima, nego suprotno. Sve navedeno uvijek smo pokazivali onda kada je bilo najteže i onda kada je to najviše trebalo!”, stoji u saopštenju Manijaka.

(Reprezentacija.ba)