Fudbalska reprezentacija BiH će, po svemu sudeći, dobiti novog selektora. Ukoliko ne dođe do preokreta, Ivaylu Petevu neće biti produžen ugovor koji ističe zadnjeg dana 2022. godine, a u medijima se već uveliko špekuliše ko bi mogao doći na klupu Zmajeva.

Široka je lista slobodnih bh. trenera koji bi mogli doći na kormilo. Ranije smo objavili da je najbliži klupi u ovom trenutku Faruk Hadžibegić koji je 1999. godine već imao priliku da vodi naš nacionalni tim, međutim navijači, kao i svaki put dosad kada se selektor bira, ističu samo jedno ime – Vahida Halilhodžića.

Ipak, šanse da legendarni Vaha dođe na klupu BiH su minimalne. Barem prema onome što je rekao u razgovoru za Reprezentacija.ba portal. Javio nam se u trenutku dok je sa svojom odmarao na jednoj od francuskih planina…

– Je li bilo kontakta sa N/FSBiH? Ne, ne… Znao sam da ćete me to pitati. Moji stavovi se znaju, toliko puta sam ih dosad rekao, isto je i danas. Ljudi kod nas maštaju da BiH profukcioniše kao normalna država, da se živi u slobodi, miru, veselju…, međutim dešavaju se stvari da pojedinim ljudima to i nije u interesu. Nije to tako samo u sportu, svugdje – kaže nam Halilhodžić i dodaje:

– Ja nisam populist, nisam neko ko će davati lažna obećanja i udvarati se bilo kome. Ono što bih volio, to je da naša selekcija napravi uspjeh, da se ponovo nađe na Svjetskom prvenstvu jer vidjeli smo prethodnih sedmica kako je to izgledalo i koja je euforija. To gleda milijarde ljudi. To bi donijelo i ekonomski razvoj BiH.

Zbog uslova političke prirode Halilhodžića, dakle, nećemo gotovo sigurno gledati na klupi reprezentacije. Opcije su još Faruk Hadžibegić, Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Miroslav Đukić… 

(Reprezentacija.ba)