Selekcija Maroka je bila najveće iznenađenje na nedavno završenom Mundijalu u Kataru.

Marokanci su predvođeni selektorom Walidom Regraguijem zauzeli senzaiconalno četvrto mjesto, a poznato je da je ovu afričku reprezentaciju na SP odveo naš Vahid Halihodžić (70).

Popularni Vaha je nekoliko mjeseci pred početak šampionata dobio otkaz, a za tportal je kazao da to nikada neće zaboraviti ni oprostiti čelnicima tamošnjeg saveza.

“Znate da nisam uopće komentirao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regije.. ali teško mi je bilo što reći. A ove riječi ne mogu mi isprati gorčinu, i ne može mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu im zaboraviti ni oprostiti. Jer trebao je to biti i moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu reći na tu temu”, prilično rezignirano izjavio je 70-godišnji Vahid Halilhodžić za tportal.

Inače, aktuelni selektor Maroka Regragui je za marokanske medije izjavio da je Vaha napravio vrhunski posao i da je napravio ovu grupu igrača.

“Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodžiću. On je odradio vrhunski posao i napravio je ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim”, riječi su Regraguija.

(Reprezentacija.ba)