Novi trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić govorio je za klupsku TV o zimskim pripremama, nastavku sezone, ambicijama, ali i igračkom kadru.

“Svi ljudi u klubu sa kojima sam u kontaktu, posebno Danko Šulenta, žive za klub, koji im je na prvom mjestu i rijetko se to može negdje sresti. Igrači su na odmoru, dobili su plan i program šta će raditi. Dovest ćemo igrače na nekim pozicijama. Još uvijek smo u fazi razgovora, pa ćemo vidjeti, kazao je Rendulić i dodao:

“Neću reći da sam gledao sve utakmice prošle polusezone, ali više od deset sigurno jesam. Generalno, kadar je dobar. Da nije tako ne bi se nalazio na prvoj poziciji i ne bi suvereno prošle sezone osvojio naslov. To nam je samo obaveza da nastavimo tako i dalje. Kod nekih igrača ima prostora za napredak, tu prvenstveno mislim na ove mlađe, ali i neki stariji. Nadam se da ćemo uspjeti dodatno da ih probudimo, da ćemo im dati novu energiju i da će napredovati. “

Novi trener Zrinjskog je govorio i o mogućim promjenama u igračkom kadru.

“Neki igrači su najavili odlazak, vidjećemo da li će se to realizovati, vrlo vjerovatno hoće. Sa nekima ćemo se razići iz razloga što mislimo da na tim pozicijama možemo dodatno da se pojačamo. Bit će nekih promjena, ali još uvijek je rano za konkretna imena.”

Rendulić najavljuje da će se Zrinjski boriti za oba trofeja u ovoj sezoni.

“Ambicije su uvijek najviše. Zrinjski jeste u tom statusu već dugi niz godina, rekao sam i kad sam dolazio da je rezultatski i organizacijski najbolji klub u BiH. Jednostavno, tradicija nalaže i sve okolo što se događa da Zrinjski svake godine ide na oba trofeja. Naravno, nekad si uspješan više, nekad manje, ali generalno to je cilj svake godine.”

Bilo je govora i o stručnom štabu, ali i pripremama aktuelnog šampiona BiH.

“Svi domaći momci će ostati, to je jasno. Došao je Domagoj Perić, koji je radio u drugom timu Dinama, a sa mnom dolazi i Saša Sabljak, koji je bio moj asistent u Gorici. Okupit ćemo se 9. januara, a prvih sedam dana ćemo biti tu. Onda ćemo tri nedjelje biti u Međugorju. Postoji šansa da budemo još jednu nedjelju, zavisi od terena da li ćemo moći raditi na glavnom terenu ili nećemo. To je plan uz odigravanje četiri ili pet prijateljskih utakmica.”

(Reprezentacija.ba)