Amar Dedić (20) iskoristio je pauzu u austrijskoj Bundesligi te posjetio Donju Orahovicu – mjesto gdje je rođen njegov otac.

Bh. reprezentativac i defanzivac Salzburga je u ponedjeljak posjetio školu fudbala “AS” iz Donje Orahovice.

“Jučer, 19. 12. 2022. godine imali smo čast i zadovoljstvo ugostiti našeg Orahovčanina i bosanskohercegovačkog reprezentativca Amara Dedića. Naš Amar trenutno nastupa za austrijski Red Bull Salzburg i standardni je prvotimac u našoj reprezentaciji.

Naši članovi, članice, roditelji, gosti i svi ostali su imali priliku družiti se sa našim Amarom, dobiti potpis, slikati se i postaviti pitanje koje žele. Amarov dolazak je ogromna čast za našu školu fudbala i velika radost za našu djecu, koja su uživala u ugodnom ambijentu.

Na druženju je upriličena i dodjela zahvalnica sponzorima, aktivistima i svim onima koji su pomagali naš kolektiv u 2022. godini.

Zahvaljujemo se svim prisutnima, našim sponzorima, gostima, članovima, članicama, roditeljima i naravno našem Amaru. Takođe, hvala i Udruženju Žena Donja Orahovica na ustupljenom prostoru”, saopšteno je iz škole fudbala “AS”.

Inače, Amar je u julu ove godine u razgovoru za Reprezentacija.ba portal istakao da kada god ima vremena dođe u Donju Orahovicu te da se raduje svakom slobodnom trenutku koji provede u ovom mjestu.

“Bio sam baš nedavno u Donjoj Orahovici, tamo je moja kuća, moj narod i radujem se svakom slobodnom trenutku koji proveden u tom mjestu. Baš volim doći. Odmorim glavu. Jesam li popularan? Haha, znaju da sam sada reprezentativac i ponosni su zbog toga, ali nastojim da budem na zemlji, da ne gledam nikoga sa visine jer, ipak, svi smo mi ljudi”, rekao nam je Amar.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Škola Fudbala “AS” Donja Orahovica (@skolafudbala_as_donjaorahovica)

(Reprezentacija.ba)