Bh. trener u penziji sa velikim inostranim iskustvom, Senad Kreso, ovaj put komentariše novu promjenu na klupi Tuzle City.

Tuzla City jučer je potvrdila da je Milenko Bošnjaković novi trener ekipe, te će tako naslijediti Dragana Jovića. Senad Kreso smatra da Tuzla ima previše promjena na klupi.

“Pročitah sportsku, fudbalsku vijest da je novi, stari, trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković. Zašto mi je ova vijest iz Simin Hana zapela za oko. Nije u pitanju poštovani trener Bošnjaković (za njega kažu da je dobar trener) nego saznanje da od sezone 2017/2018 , kada su osvojili prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije i ušli u Premijer ligu BiH, do novembra 2022. na klupi Tuzla Cityja promjenilo 12 šefova struke. Kada pogledate dugački spisak trenera koji su prodefilovali kroz klub Tuzla Cityja primijetit ćete da je Bošnjaković već dva puta bio na klupi tima iz Siminog Hana, jednom 29 mjeseci, a drugi put četiri mjeseca”, kaže Kreso i dodaje:

“Znači u pet sezona imali su 12 promjena na klupi tačnije u prosjeku šef struke je vodio ekipu Tuzla Cityja oko 5,7 mjeseci. E što je puno trenera puno je ili što je malo mjeseci malo je. A tek koliko je igrača prodefilovalo tokom tih godina. Svako šest mjeseci, a i tokom prvog dijela sezone klub se rješava novih od ljetos, ali i dovodi za nastavak sezone nove “zimskoproljetne” igrače. Istina je da to nije samo slučaj u timu iz Simina Hana nego u većini klubova naše PL. I onda se pitamo gdje je kvalitet, gdje su mladi igrači, gdje je strpljenje klupskog rukovodstva i na kraju gdje su dostatni rezultati. Sarajevo, Velež, Igman Konjic – novi treneri, novi igrači, ali način rada u klubu i navike ostaju iste i još samo fali da određeni dio klupskih navijača preuzme sve u svoje ruke i začini “bosanski fudbalski lonac”.”

Senad Kreso je Sarajlija koji iza sebe ima uspješnu karijeru u inostranstvu – Kuvajtu, Sudanu, Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Omanu.

(Reprezentacija.ba)