Četiri penala pucali su Japanci u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, a samo jednom lopta je završila u mreži. Zasluge za to pripadaju sjajnom Dominiku Livakoviću koji se preko noći prometnuo u heroja nacije.

Mediji u susjedstvu puni su riječi hvale na račun golmana Dinama utrkujući se ko će donijeti više zanimljivosti o njegovoj karijeri i životu. Tako je, između ostalog, otkriveno da se u djetinstvu najprije okušao u košarci, da mu je uzor Iker Casillas zbog kojeg je i počeo braniti, a sve svoje uspjehe posvećuje djedu Vojmilu koji je bio doktor i bivši član uprave KK Zadar.

No, jeste li znali da je u usponu Livakovića ulogu odigrao i sadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev?

Često Petevu spočitavaju to što nije osvojio titulu s Dinamom, iako su “Modri” te sezone osvojili rekordan broj bodova (86), no sada su Bugari podsjetili kako je upravo on prvi dao šansu Livakoviću na Maksimiru.

“Zagrepčani su kupili Livakovića 2015. godine od Zagreba. Ostao je tada u matičnom klubu još godinu na posudbi, a onda kada se vratio, u zadnjih provjerama prije početka sezone Petev je odlučio da on bude nova jedinica. I odužio mu se na najbolji način. Već u prvom derbiju s Hajdukom je bio najbolji pojedinac na terenu”, piše portal dsport.bg.

Ne treba zaboraviti da je Petev među prvima šansu dao Borni Sosi, Nikoli Mori, zatim našem Ameru Gojaku… 

(Reprezentacija.ba)