Rukovodioci FK Željezničar sazvali su press konferenciju nakon što se posljednjih dana mogu čuti mnoge špekulacije o problemu koji FK Željezničar ima sa poreskim dugovima.

Ako je vjerovati špekulacijama sarajevske čaršije, ali i nastupima nekih bivših igrača Želje na društvenim mrežama, navijači se pitaju da li je moguć scenarij da klub mora na licitaciju putem državnih institucija prodati jedan od najvažnijih dijelova portfolija svoje imovine – pomoćni teren pored stadiona Grbavica?

Upravo će dug prema Poreznoj upravi, ali i još četiri teme između koje i status pregovora sa investitorima, biti komentarisane od rukovodioca FK Željezničar na ovoj u biti vanrednoj press konferenciji u srijedu 07. decembra.

“Konferencija će se održati u srijedu, 07. decembra 2022. godine u 17:00 sati u Plavom salonu.

Prisutnim će se obratiti članovi rukovodstva Kluba. Teme su sljedeće:

1. Sportski segment (analiza polusezone)
2. Finansijsko poslovanje Kluba u 2022. godini
3. Dug prema Poreznoj upravi
4. Strateško partnerstvo i pitanje investitora
5. Akcije učlanjenja i prodaje polusezonskih ulaznica” stoji u saopštenju FK Željezničar prema medijima.

Dok gledamo kako u susjednoj Hrvatskoj sport cvjeta zahvaljujući, između ostalog, i jakoj pomoći države, nadamo se kako će i jedan superjaki brand kakav je FK Željezničar dobiti specijalnu podršku svih strana kakvu zaslužuje.

Odnos navijača, administracije, te posebno trenera i igrača Želje, jasan su pokazatelj kakva emocija stoji iza kluba za kojeg mnogi procjenjuju da ima više navijača čak od reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)