Legendarni marokanski fudbaler, Mustapha Hadji, govorio je o metodama Vahida Halilhodžića i problemu koji ima u odnosu sa igračima.

Maroko je jako dobro odigrao dva kola Svjetskog prvenstva u Kataru i nadomak su plasmana u 1/8 finala. Maroko je remizirao sa Hrvatskom i savladao Belgiju, te će im protiv Kanade biti dovoljan i bod za plasman dalje.

Walid Regragui je naslijedio Vahida Halilhodžića na klupi Maroka, a metode bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića i njegov otkaz komentarisao je Mustapha Hadji, legendarni marokanski fudbaler.

“Nije da krivim Vahida, ali nakon njegovog odlaska igrači su se oslobodili. Kad si nogometaš i odeš na trening bez želje, jako je teško. Previše discipline ubija disciplinu. Na silu gubiš igrače, gubiš sve kada si pretvrd”, rekao je Hadji i dodao:

“Veoma je teško razgovarati s njim. Odajem mu veliko poštovanje, jer sam puno naučio od njega. Ali na ljudskom nivou, jako je komplikovan. Zaista je jako teško. Vahid je ostao u nogometu 1980-ih ili 1990-ih tako da je ovoj generaciji teško. U nekom trenutku morao je biti fleksibilan i preuzeti dio svoje odgovornosti. To je Vahidov problem.”

(Reprezentacija.ba)