Deseti dan Mundijala u Kataru donosi nam četiri utakmice. Dva duela se igraju u okviru grupe A, a dva u grupi B.

Nizozemska – Katar (16:00 sati)

Nizozemska će prolaz u 1/8 finala tražiti pobjedom nad domaćinom Katarom. Tri boda Oranju garantuju plasman u nokaut fazu.

Nizozemci su u prva dva kola savladali Senegal sa 2:0 i remizirali su sa Ekvadorom 1:1. Katar je ubilježio dva poraza, Ekvador je bio bolji sa 2:0, a Senegal sa 3:1.

Kladionice veliku prednost daju Nizozemskoj. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.23 na pobjedu Nizozemske. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Nizozemska i Katar se do sada nisu sastajali i ovo će biti prvi duel ove dvije selekcije.

Ekvador – Senegal (16:00 sati)

Duel trećeg kola koji znači direktnu borbu za 1/8 finala Mundijala. Ekvadoru je dovoljan i bod, dok Senegal mora savladati Ekvadorce ako želi ići dalje.

Ekvador je pobijedio Katar sa 2:0 i odigrao neriješeno sa Nizozemskom 1:1, dok je Senegal u finišu poražen od Nizozemske sa 2:0, te su bili bolji od Katara sa 3:1.

Blaga prednost daje se Ekvadoru. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.50 na pobjedu Ekvadora. Ostale kvote s ovog susreta možete pogledati ovdje.

Ova dva tima su odigrali jedan međusobni susret, 2002. godine je u prijateljskom susretu bilo 1:0 za Senegal.

Iran – SAD (20:00 sati)

Duel ekipa koje imaju šanse za plasman u 1/8 finala. SAD-u igra samo pobjeda, dok Iran i uz remi može dalje, ali da Vels ne pobijedi Englesku.

Iran je u dva kola izgubio od Engleske 6:2 i savladao Vels sa 2:0. SAD ima remi sa Englezima 0:0 i remi sa Velsom 1:1.

SAD je blagi favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.10 na pobjedu SAD-a. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Iran i SAD su se satali na Mundijalu 1998. godine, a tada je Iran slavio sa 2:1.

Vels – Engleska (20:00 sati)

Engleskoj bod ili tri protiv Velšana donosi plasman u 1/8 finala, dok Velsu igra samo pobjeda uz remi Irana i SAD-a, te bolja gol-razlika.

Engleska je sjajno otvorila Mundijal, savladali su Iran sa 6:2, dok su u drugom meču podbacili i odigralo 0:0 sa SAD-om. Vels je remizirao sa SAD-om 1:1, te su poraženi od Irana 2:0.

Englezi su favoriti. Kladionica Meridian nudi koeficijent 1.48 na trijumf Engleske. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Engleska i Vels su odigrali veliki broj međusobnih susreta. Posljednji smo vidjeli 2020. godine, a slavili su Englezi sa 3:0. Zanimljivo da Vels nikada nije pobijedio Englesku.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj, 18+)