Aktuelni bh. prvak Zrinjski će, prema najavama medija iz susjedstva, biti primoran imenovati novog trenera.

Sergej Jakirović već dvije godine radi odličan posao na klupi Mostaraca i nije tajna da je “pod lupom” mnogo većih klubova. Jedno vrijeme bio je na pragu Dinama, a sada je, kako tvrde u susjedstvu, postigao dogovor s Rijekom i već 5. decembra bi na Rujevici trebao izvršiti prozivku.

Naravno, odmah se počelo špekulisati o tome ko će doći na njegovo mjesto. Jedan od kandidata je 49-godišnji Vinkovčanin Krunoslav Rendulić koji je u telefonskoj izjavi za Reprezentacija.ba portal potvrdio da kontakt postoji.

– Zrinjski? A, ne mogu reći da nije bilo kontakta, bilo je, ali ne ovisi o meni. Još uvijek Zrinjski ima trenera. Da li će Jakirović otići ili ne, još uvijek je pod upitnikom, tako da nije baš pametno da detaljnije govorim na tu temu, kaže nam Rendulić.

Ipak, ne skriva da bi objeručke prihvatio ponudu ukoliko bi se Zrinjski rastao sa Jakirovićem.

– Prvaci su, trenutno su također prvi na tabeli…, naravno da mi je Zrinjski privlačan. Ali, sačekajmo još.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri je u HNL-u vodio Istru, Šibenik i Goricu, a bio je i asistent Draganu Skočiću u reprezentaciji Irana koju su odveli na Svjetsko prvenstvo u Katar. Osim njega kao potencijalna opcija spominje se i Denis Ćorić koji vodi GOŠK. 

(Reprezentacija.ba)