Legendarna koÅ¡arkaÅ¡ica i tim menadžerica ženske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH, Razija Mujanović, objavila je izvjeÅ¡taj koji je poslala Upravnom odboru KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH. U izvjeÅ¡taju iznosi nekoliko optužbi na raÄun sekretara, Amera ÄŒolana.

“Obzirom da se već dugo Å¡pekuliÅ¡e i komentariÅ¡e da je ‘neÅ¡to trulo u državi Danskoj’ (Äitaj – KS BiH), a moj poslani izvjeÅ¡taj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da s vama podijelim isti. Iako se nisam htjela oglaÅ¡avati pred utakmice, smatram da je pravedno da to proÄitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem. I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti koÅ¡arke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze. Sportski pozdrav”, piÅ¡e popularna Raza i dodaje:

“NaÅ¡i problemi poÄinju nakon Eurobasketa. NeÅ¡to se Äudno poÄinje deÅ¡avati s naÅ¡im generalnim sekretarom ÄŒolanom, s njegovim ponaÅ¡anjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suoÄavamo se s neispunjenim obećanjima. Ni nakon pet mjeseci kancelarija Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naÅ¡e djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcijenjene i degradirane te nisu osjetile poÅ¡tovanje.”

“Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igraÄica i Äak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponaÅ¡anjem naÅ¡eg sekretara koji pokuÅ¡ava da odreÄ‘uje ko će sjediti na klupi, Äesto koristi psovke koje su Äule i djevojke, dogovara veÄere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu doÄ‘e u odijelu, on je na utakmice dolazio u Å¡orcu i papuÄama. Mene je najiskrenije bilo sramota!”

Kompletno pismo možete pogledati ispod.

(Reprezentacija.ba)