Reprezentacija Maroka plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a svoj prvi meč igraju u srijedu protiv Hrvatske. Jedan od najzaslužnijih za Mundijal nije uz Maroko, a to je bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Popularni Vaha predvodio je Maroko u kvalifikacijama do plasmana u Katar, ali je potom dobio otkaz zbog toga što nije želio vratiti u reprezentaciju najveće zvijezde. Maroko ima velika očekivanja od prvenstva, a o Vahi i Mundijalu govorio je marokanski novinar Idriss Tazarni.

“Većini Marokanaca se nije svidjelo kako se Halilhodžić odnosio prema najboljim igračima. Zbog toga se tražila njegova ostavka i dovođenje nekoga ko razumije naš mentalitet”, kaže Tazarni i dodaje:

“Zbog svojih godina i mentaliteta Regragui je bliži igračima i razumije ih. Uspio je doprijeti do njihovih srca i umova. Psihologija igrača je vrlo važna. I u prošlosti smo imali odličnih igrača. No, selektori nisu uspjeli složiti ekipu. Sada imamo i ekipu i selektora.”

O meču sa Hrvatskom Tazarni je rekao:

“Bit će teška i neizvjesna utakmica. Na papiru je Hrvatska u prednosti, ali na terenu će to biti drugačije. Bit će to za Hrvatsku izazovna utakmica. Mogla bi to biti utakmica u kojoj će odlučivati trenerski potezi.”

Susret Maroko – Hrvatska igra se u srijedu od 11:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)