Treći dan Mundijala u Kataru donosi nam četiri utakmice. Prvi će teren Argentina i Saudijska Arabija od 11,00 sati. Bit će to duel grupe C, a u istoj grupi od 17,00 sati sastaju se Meksiko i Poljska. Od 14,00 sati snage će odmjeriti Danska i Tunis u meču grupe D, dok će u istoj grupi od 20,00 sati svoj susret odigrati Francuzi i Australijanci.

Argentinci predvođeni Lionelom Messijem pokušat će treći put u svojoj historji osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Selekcija Argentine u prvom kolu grupe C igra protiv Saudijske Arabije i sve osim ubjedljive pobjede bit će velika senzacija. Argentina trenutno vrijedi 645 miliona eura, dok je vrijednost Saudijske Arabije “samo”25,20 miliona eura.

Kladionica MaxBet daje kvotu 1.20 na pobjedu Argentine, a na trijumf Saudijske Arabije kvotu 20.00. Ostale kvote za ovu utakmicu možete vidjeti ovdje

Meč Argentina – Saudijska Arabija sudit će Slavko Vinčić iz Slovenije.

Meksiku i Poljskoj slične šanse

Drugi susret grupe C od 17,00 sati odigrat će Meksiko i Poljska. Ove dvije selekcije bi se trebale boriti za drugo mjesto i prolaz dalje, s obzirom da su Argentinci prvi favoriti za čelnu poziciju u grupi C.

Meksikanci u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih igrača poput Edsona Alvareza (Ajax), Hirvinga Lozana (Napoli) ili Raula Jimeneza (Wolverhampton), dok je Robert Lewandowski (Barcelona) prva zvijezda Poljske.

Kladionice se slažu u izjednačenost ove dvije ekipe, iako daju blagu prednost Meksiku. MaxBet na pobjedu Meksika daje kvotu 2,80, a na pobjedu Poljaka 2.95 kvotu. Ostale kvote za ovu utakmicu pogledajte ovdje.

Utakmicu će suditi Christopher James Beath iz Australije.

Danci žele nastaviti kontinuitet dobrih igara

Reprezentacije Danske i Tunisa odigrat će prvu utakmicu u okviru grupe D.

Danska godinama igra sjajan fudbal, a na prethodnom Europskom prvenstvu su stigli do polufinala. S druge strane, Tunižani će po šesti put nastupiti na Mundijalu i prvi put će probati da prođu u osminu finala.

Danci su favoriti prema kladionicama. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.58 na pobjedu Danske. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

Meč Danska – Tunis sudit će Cesar Arturo Ramos iz Meksika.

Francuzi brane titulu šampiona

Aktuelni svjetski šampioni Francuzi prvenstvo u Kataru otvaraju susretom protiv Australije.

Francuzi su se našli u velikim problemima uoči početka Mundijala, s obzirom da su zbog povreda otpali Karim Benzema, Ngolo Kante, Paul Pogba, Pascal Kimpembe te Christopher Nkunku.

Ipak, Mbappe, Griezmann, braća Hernandez i saigrači će učiniti sve kako bi odbranili titulu šampiona.

Francuzi su apsolutni favoriti večeras. MaxBet u svojoj ponudi daje kvotu 1.30 na pobjedu Francuske, a na eventualni trijumf Australije je 12.00 kvota.

Selekcija Australije će sedmi put u historiji igrati na SP. Do sada su samo jednom prošli u osminu finala, a prolaz dalje u Kataru bio bio bi veliko iznenađenje.

Duel Francuska – Australija sudit će Victor Gomes iz Južne Afrike.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj)