KLADIONICA KATAR 2022/ Englezi favoriti protiv Irana, Nizozemci protiv Senegala! Izjednačene šanse SAD-u i Velsu

Stručnjaci kladionica analiziraju mnoge detalje kako bi odredili kvote za utakmice na Svjetskom prvenstvu


Englezi favoriti protiv Irana, Nizozemci protiv Senegala! Izjednačene šanse SAD-u i Velsu
Foto: FIFA

Drugi dan Svjetskog prvenstva donosi nam tri utakmice. Prvi na teren će Engleska i Iran, od 14,00 sati. U istoj grupi od 20,00 sati susrest će se SAD i Vels. U terminu od 17,00 sati igraju Senegal i Nizozemska. Oni su u grupi sa Ekvadorom i Katarom.

Englezi, još uvijek, tiho sanjaju o drugoj tituli Svjetskog prvaka, a pobjedom protiv Irana čvrsto bi krenuli ka tom cilju. Biće to duel ekipe vrijedne 1,26 milijardi i 56 miliona eura, pa su Englezi definitivni favoriti.

Ali, šta kažu stručnjaci i bookmakeri u kladionicama?

Kladionica Volcanobet na pobjedu Engleske daje kvotu 1,33, a na pobjedu Irana kvotu 11,00. Ostale kvote za ovu utakmicu možete vidjeti ovdje.

Englezima nedostaje Kyle Walker, a Irancima prvi napadač ekipe – Sardar Azmoun iz Bayer Leverkusena. Za Iran je u 65 utakmica zabio 41 gol. Iranci su prema nekim prognozama analitičara najbliži kandidat za drugu poziciju. Dobra su i uigrana ekipa. Neće imati Azmouna, ali hoće Mehdi Taremija, 20 miliona eura vrijednog napadača Porta. U 60-ak utakmica za Iran, praktično je zabio gol na svakom drugom meču.

SAD i Velsu slične šanse

U istoj grupi SAD i Vels će igrati od 20,00 sati. Ekipe predvođene Christianom Pulišićem sa jedne i Brennan Johnsonom sa druge strane prema analizama su izjednačene. Amerikanci imaju velike planove, pa čak da 2026 osvoje Svjetsko prvenstvo, no može se reći da su enigma. Sa druge strane Vels je ekipa, koja može zablistati, ali i odigrati ispod nivoa.

Zbog povreda Amerikancima će nedostajati De la Torre iz Celta Vige koji ima 12 nastupa za reprezenaciju, dok će Velsu puno više nedostajati Joe Allen iz Swansea, vezni sa 72 nastupa za reprezentaicju.

Kladionice se slažu u izjenačenost ove dvije ekipe, iako daju blagu prednost SAD-u. Volcanobet na pobjedu Amerikanaca daje kvotu 2,40, a na pobjedu Velsa 3,25 kvotu. Ostale kvote za ovu utakmicu pogledajte ovdje.

Senegal želi pokvariti planove Nizozemskoj

Nizozemska će u 17,00 sati odmjeriti snage sa Senegalom. Nakon pobjede Ekvadora u ovoj grupi nad Katarom, za očekivati je da će se Ekvador i Senegal nadmetati za drugo mjesto, dok su Nizozemci prvi kandidati za osvajanje čelne pozicije.

Ipak, dobrim nastupom u prvom kolu Senegal može promijeniti sve.

Senegal gledajući sastav u kojem imaju i 15 igrača iz najjačih europskih liga nije nikako ekipa za potcijeniti. Sastav “težak” 229 miliona eura, neće se lako predati protiv Nizozemaca, iako su “lale” na Transfermarktu ukupno vrijedne više nego duplo – 587 miliona eura.

Na Nizozemsku je kvota u Volcanobetu 1,57. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj)

Oznake:

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare