Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u SD „Ramiz Salčin“ u Sarajevu u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Francuske rezultatom 2:3, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Amir Baručija u 3. minuti precizno šutira iskosa sa lijeve strane i pogađa suprotne rašlje protivničkog gola za 1:0. U finišu prvog poluvremena Francuska preokreće rezultat golovima Mohameda Diaounea u 19. minuti i Bilela Laroumea u 20. minuti.

Mathis Gezengel u 23. minuti postiže treći gol za goste. Do kraja utakmice izabranici Ive Kreze su više napadali i nastojali da preokrenu rezultat u svoju korist, a u posljednjih šest minuta bh. tim je igrao sa golman-igračem.

Takva igra isplatila se u 38. minuti kad je Muanis Duvnjak postigao drugi gol za BiH. Nastavili su Zmajevi sa napadima, ali se rezultat više nije mijenjao.

Po završetku susreta selektor Ivo Krezo je izjavio:

„Ovo su bile dobre dvije provjere za nas i poslužile su svrsi. Čestitao bih svojim igračima na zalaganju, pristupu i odnosu prema dresu reprezentacije. Što se tiče utakmica, dobro su nam došle da vidimo na koga u budućnosti možemo računati i ovi mladi igrači su pokazali da tu ima kvaliteta. Šteta zbog rezultata u drugoj utakmici gdje smo imali inicijativu, ali u posljednje dvije minute prvog poluvremena došlo je do pada u igri što su gosti iskoristili. U drugom poluvremenu smo dominirali, ali nismo iskoristili brojne prilike. Čestitam Francuskoj na pobjedi i svojim igračima na zalaganju.“

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili:

Vedad Jašarević, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Josip Sesar, Amir Baručija, Amer Delić, Amer Džindić, Srđan Ćatić, Ante Grbešić, Miloš Radujković, Muanis Duvnjak, Miloš Todorić, Benjamin Smajić, Faruk Brkanić.

U prvom meču odigranom juče bh. reprezentacija je pobijedila 5:2.

(Reprezentacija.ba)