FK Velež je danas na svojoj zvaničnoj Facebook stranici saopštio da je Međunarodni arbitražni sud za sport (CAS) ukinuo suspenziju predsjedniku kluba Šemsudinu Hasiću, a koju je donio Fudbalski savez BiH.

Ipak, iz Fudbalskog saveza BiH je saopšteno da je CAS donio odluku kojom se žalba Veleža odbacuje u cijelosti.

“Danas je u NS/FS BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK „Velež“ Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS/FS BiH.

Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK „Velež“ Mostar odbacuje u cijelosti.

Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK „Velež“ Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH.

Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu”, saopšteno je na zvaničnoj stranici FS BiH.

(Reprezentacija.ba)