Mladi fudbaler Kolna, Denis Huseinbašić (21), stigao je na okupljanje U21 reprezentacije Njemačke. Nijemci su mu na društvenim mrežama poželjeli zvaničnu dobrodošlicu.

Denis Huseinbašić je nakon sjajnih igara u dresu Kolna privukao veliku pažnju bh. i njemačke sportske javnosti, a selektor U21 reprezentacije Njemačke Denisa je pozvao za naredni prijateljski susret sa Italijom.

Mlada selekcija Njemačke se okupila, a među fudbalerima na treningu bio je i Denis Huseinbašić koji i pored ovog poziva i dalje može igrati za BiH.

Sportski direktor reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović, kaže kako će Denis bez obzira na poziv Njemačke sasvim sigurno igrati za BiH.

“Sve je ok oko Denisa. Očekivali smo da će ga Nijemci zvati. Već je predao za pasoš Bosne i Hercegovine. I to je to”, rekao je Misimović prije par dana za Reprezentacija.ba.

Huseinbašić nije prvi igrač koji je igrao za mlađe selekcije Njemačke, a potom za BiH. Isti put imao je i Sead Kolašinac. Poziv i nastup za U21 selekciju Njemačke ne mijenja skoro pa ništa jer Denisa to ne spriječava da u budućnosti obuće dres A reprezentacije BiH.

Denis je dolaskom na okupljanje reprezentacije Njemačke napravio dobar potez, jer je dodatno sebi ojačao poziciju i rejting u klubu, ali i u cijeloj Bundesligi. No, njegov nastup za BiH ne bi trebao doći u pitanje, jer i na kraju krajeva vjerovatno je i sam Huseinbašić je svjestan da teško može zaigrati za A reprezentaciju Njemačke ili barem imati status kakav može imati u BiH.

(Reprezentacija.ba)