KoÅ¡arkaÅ¡ke selekcije Francuske i BiH veÄeras od 20,30 sati igraju utakmicu 10. kola grupe K kvalifikacija za SP 2023.

Francuzi su nakon devet odigranih kola prvoplasirani sa omjerom 7-2, dok je naÅ¡a selekcija Äetvrta sa pet pobjeda i Äetiri poraza.

BiH je prije tri dana u Skenderiji pobijedila Mađarsku sa 83:78, a Francuzi su kao gosti deklasirali Litvance rezultatom 90:65.

NaÅ¡ selektor Adis Bećiragić ni veÄeras neće moći raÄunati na Å¡est standardnih reprezentativaca. Džanan Musa i Jusuf Nurkić nisu na raspolaganju Bećiragiću zbog klupskih obaveza, dok će zbog povreda nedostajati kapiten Miralem Halilović, zatim Edin Atić, Miralem Sulejmanović te John Roberson.

Francuzi su apsolutni favoriti veÄeras. Kladionica MeridianBet daje kvotu 1.04 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Selektor Bećiragić za meÄ protiv Francuza raÄuna na sljedeće koÅ¡arkaÅ¡e:

Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Kenan KamenjaÅ¡, koji je protiv MaÄ‘ara bio naÅ¡ najbolji igraÄ sa 20 poena i 14 skokova, poruÄio je da se njegovi saigraÄi i on boriti od prve do posljednje minute protiv aktuelnih europskih viceÅ¡ampiona.

“Znamo da nas Äeka teÅ¡ka i zahtjevna utakmica protiv moćne Francuske. Ali mi možemo obećati borbu i energiju od prve do posljednje minute, kao Å¡to je bio sluÄaj u Sarajevu protiv MaÄ‘arske”, rijeÄi su KamenjaÅ¡a.

InaÄe, BiH je 27. augusta ove godine u Skenderiji nakon dva produžetka pobijedila Francusku rezultatom 96:90 u susretu osmog kola kvalifikacija za SP, a Francuzi su 6. septembra u grupnoj fazi Eurobasketa bili bolji od Zmajeva 81:68.

VeÄeraÅ¡nju utakmicu Francuska – BiH direktno prenosi kanal Sport Klub.

U preostala dva meÄa naÅ¡e grupe sastaju se Crna Gora – Litvanija te MaÄ‘arska – ÄŒeÅ¡ka.

Podsjećanja radi, plasman na SP osigurat će tri najbolja tima iz grupe.

(Reprezentacija.ba)