KoÅ¡arkaÅ¡i BiH su u petak u Skenderiji pobijedili MaÄ‘arsku sa 83:78 u meÄu devetog kola grupe K kvalifikacija za SP.

Selektor MaÄ‘ara Stojan Ivković govorio je nakon utakmice na zvaniÄnoj press konferenciji

“Bosna je lijepa država i ovdje je uvijek lijepo doći. To Å¡to ljudi vole svoju reprezentaciju ne znaÄi da je naÅ¡ komfor na terenu loÅ¡. IgraÄi BiH su fiziÄki jaÄi i to se vidjeli. Imali su 21 skok u napadu. Razlika bi trebala biti i veća. Znam da moji igraÄi nisu pustili njima da skidaju lopte, znali smo da će biti teÅ¡ko jer mnogi bh. igraÄi igraju na visokom nivouâ€, rekao je na poÄetku Ivković i dodao:

“FiziÄki smo poklekli, ali to je koÅ¡arka. Prijatan dan, dolazi sljedeća utakmica. Ambijent je super i motivirajući za mene. Dobili smo u Portugalu, Crnoj Gori i ÄŒeÅ¡koj. Mi volimo igrati pred ovakvom publikom, koja voli svoje, a ne mrzi nikoga.”

Ivković se osvrnuo i na samu završnicu kvalifikacija te smatra da će Crna Gora završiti ispred BiH i plasirati se na SP.

“Ja mislim da će Crna Gora proći na Svjetsko prvenstvo. Litvanija i Francuska su prve dvije. SvaÅ¡ta može da se desi, ali mislim da je realno Crna Gora u prednosti nad svima. Imaju pobjedu viÅ¡e, Bosnu su dobili sa 17 razlike. Trebate ih dobiti ovdje sa većom razlikom. Ja mislim da to ne može. U sljedećem kolu će sve da se raÅ¡Äisti, a vi idete u Francusku, gdje ćete dobiti po glavi, a oni će pobijediti Litvance. Govorim ono Å¡to je realno.”

(Reprezentacija.ba)