Košarkaši BiH su u petak u Skenderiji pobijedili Mađarsku sa 83:78 u meču devetog kola grupe K kvalifikacija za SP.

Selektor Mađara Stojan Ivković govorio je nakon utakmice na zvaničnoj press konferenciji

“Bosna je lijepa država i ovdje je uvijek lijepo doći. To što ljudi vole svoju reprezentaciju ne znači da je naš komfor na terenu loš. Igrači BiH su fizički jači i to se vidjeli. Imali su 21 skok u napadu. Razlika bi trebala biti i veća. Znam da moji igrači nisu pustili njima da skidaju lopte, znali smo da će biti teško jer mnogi bh. igrači igraju na visokom nivou”, rekao je na početku Ivković i dodao:

“Fizički smo poklekli, ali to je košarka. Prijatan dan, dolazi sljedeća utakmica. Ambijent je super i motivirajući za mene. Dobili smo u Portugalu, Crnoj Gori i Češkoj. Mi volimo igrati pred ovakvom publikom, koja voli svoje, a ne mrzi nikoga.”

Ivković se osvrnuo i na samu završnicu kvalifikacija te smatra da će Crna Gora završiti ispred BiH i plasirati se na SP.

“Ja mislim da će Crna Gora proći na Svjetsko prvenstvo. Litvanija i Francuska su prve dvije. Svašta može da se desi, ali mislim da je realno Crna Gora u prednosti nad svima. Imaju pobjedu više, Bosnu su dobili sa 17 razlike. Trebate ih dobiti ovdje sa većom razlikom. Ja mislim da to ne može. U sljedećem kolu će sve da se raščisti, a vi idete u Francusku, gdje ćete dobiti po glavi, a oni će pobijediti Litvance. Govorim ono što je realno.”

(Reprezentacija.ba)