Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uveliko se priprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske, javlja zvanična stranica KS BiH.

Naš nacionalni tim trenira dva puta dnevno, selektor Adis Bećiragić uigrava akcije kojima će se “naoružati” pred ovaj važni meč trećeg kola druge faze kvalifikacija.

Zdravstveni bilten je dobar, na raspolaganju prvom stručnjaku Zmajeva je svih 14 igrača koji su tokom proteklih dana doputovali u Sarajevo: Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić. Što se tiče povrijeđenog Emira Sulejmanovića, sve su manje šanse da će se priključiti reprezentaciji.

Jedan od igrača na kojem će biti veliki teret svakako je John Roberson, koji je pozvao navijače da podrže Zmajeve u duelu protiv Mađara.

“Drago mi je što sam ovdje, što ću igrati ponovo za BiH i u ovom ‘prozoru’. Očekujem dobru utakmicu. Treba nam svaka podrška koju možemo dobiti u petak. Mnogo igrača nam nedostaje, ali siguran sam da će momci koji su tu sa nama dati sve od sebe i žestoko se boriti”.

Podsjetimo, susret BiH – Mađarska igra se u petak (11. novembra) u dvorani Mirza Delibašić, s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti preko ticketing shopa Kupikartu.ba.

(Reprezentacija.ba)