Najviše dodira sa loptom! Odlični Emir Spahić izabran za igrača utakmice

Bayer Leverkusen je večeras u Ukrajini odigrao meč bez golova protiv domaćeg Shakhtara, a veliki dio zasluga za osvojen bod ide našem kapitenu Emiru Spahiću koji je večeras pružio odličnu partiju. Iako je ekipa Bayera u prošlom kolu protiv Shakhtara slavila uvjerljivu pobjedu, domaći su večeras u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka nošeni […]

Najviše dodira sa loptom! Odlični Emir Spahić izabran za igrača utakmice

Bayer Leverkusen je večeras u Ukrajini odigrao meč bez golova protiv domaćeg Shakhtara, a veliki dio zasluga za osvojen bod ide našem kapitenu Emiru Spahiću koji je večeras pružio odličnu partiju.

Iako je ekipa Bayera u prošlom kolu protiv Shakhtara slavila uvjerljivu pobjedu, domaći su večeras u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka nošeni publikom igrali znatno bolje.

Na kraju je utakmica završena podjelom bodova, a veliki dio posla odradio je Spahić kada je u pitanju defanziva Apotekara. Naš reprezentativac je predvodio odbranu svoga tima i besprijekorno uspio ukrotiti sve protivničke nalete.

Imao je najviše dodira sa loptom u svom timu, a također je drugi po uspješnosti pasova, odmah poslije Topraka.

Za svoj večerašnji nastup zaradio je ocjenu 8.8 prema izboru portala whoscored.com i izabran je za najboljeg pojedinca susreta.

(Reprezentacija.ba)