Borac je sinoć savladao Želju na Grbavici sa 2:1 uz buru protesta domaćina na suđenje, a navijači Želje su izrevoltirani proslavom prvog gola Borca koji je postigao Enver Kulašin.

Željezničar je poveo golom Amoaha, a na 1:1 je poravnao Enver Kulašin, nekadašnji omladinac Želje. Kulašin je gol burno proslavio ispred istočne tribine što su navijači Plavih shvatili kao provokaciju.

“Smisao fudbala su golovi. Kad postignete pogodak dobijete nalet adrenalina i iskreno se obradujete. Malo me ponijela atmosfera, ali nisam imao nikakvu namjeru da bilo koga uvrijedim. Osim toga, kao dijete sam navijao za Željezničar, bio sam i član sarajevskog kluba i nikakve zle namjere nije bilo”, rekao je Kulašin za Mondo i dodao:

“Štilić se ponio vrlo profesionalno, isključivo iz dobre namjere”, kazao je Kulašin kojeg su na poluvremenu okružili bivši omladinski saigrači Omar Beća i Vedad Muftić. Štilić i Kosorić su izdvojili Kulašina uz verbalnu bukvicu.

Enver Kulašin je mladi reprezentativac BiH. Kao junior Želje prešao je u Borac na ljeto 2021. godine. Ove sezone je na 19 utakmica postigao tri gola.

(Reprezentacija.ba)