Željo je večeras na Grbavici u derbi utakmici 17. kola PL BiH poražen od Borca sa 1:2.

Plavi su duel završili sa igračem manje, poništen im je i gol kod rezultata 1:1, a trener Edis Mulalić bio je razočaran na press konferenciji.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam nekoliko utakmica u ovoj ligi i susjednoj zemlji, ali ova je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bi svima 12 do 15 bodova. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd. Ofsajd je ofsajd, nema mali. Kome da se žališ sada? Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Crveni karton je bio preloman. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem”, kazao je Mulalić i prokomentarisao treće mjesto na tabeli svoje ekipe:

“To nisu očekivali ni najveći optimisti. Treći smo. Imali smo problema u sredini u večerašnjem duelu. Borac je stajao široko, a mi između. Kolega neće da komentariše suđenje, ali teško je biti miran. Živimo od toga. Kako ostati miran? To onda nema veze sa fudbalom. Na poluvremenu smo rekli igračima da se skoncentrišu, ali ne može ostati imun.”

Željezničar će do kraja polusezone igrati još jednu utakmicu i to protiv Posušja na svom terenu.

(Reprezentacija.ba)