Armin Hodžić koji se oporavlja nakon povrede i uskoro vraća u puni trenažni proces podijelo je na Instagramu zanimljivu fotografiju.

Naime, Edin Džeko, tada kao prvotimac FK Željezničar, uslikao se sa dječacima sa Grbavice na stadionu Asim Ferhatović Hase. Željine najmlađe nade su, koliko se sjećaju prisutni, taj dan na Koševu prije prvog tima također igrale svoju utakmicu.

Zanimljivo, Džeko je kasnije postao svjetska zvijezda i najbolji reprezentativac BiH svih vremena, ali još tri dječaka sa ove fotografije ubukla su dres Zmajeva.

Naravno sam Armin Hodžić, ali još i Riad Bajić (prvi do golmana) i Haris Hajradinović (prvi o donjem redu s lijeva).

Džeko je na toj fotografiji imao 18 ili 19 godina, te još tri godine čekao na debi u A reprezentaciji. Pomenuti trio Željinih dječaka imao je 9 ili 10 godina starosti.

Hodžić je kasnije između ostalog otišao također u Englesku, bio prvi strijelac Hrvatske sa Dinamom, a u reprezentaciji BiH odigrao 14 utakmica i zabio tri gola. Bajić je preko Želje otišao u Tursku, Seriju A, a i odigrao 12 utakmica za A reprezentaciju BiH. Hajradinović je preko Olimpika, Hrvatske, Slovačke, Belgije, Norveške stigao na kraju u Kasimpašu gdje je stekao sjajan rejting i dobio i kapitensku traku. Za BiH je odigrao pet utakmica i zabio jedan gol – protiv Poljske u Ligi Nacija.

Željina škola fudbala dala je niz iznadprosječnih igrača od kojih su mnogi zaigrali za reprezentaciju BiH, no čini se kako posljednjih sezona na Grbavici nije u stanju stvoriti igrače reprezentativnog nivoa.

Nadamo se kako će se i to promijeniti.

(Reprezentacija.ba)