Prijateljska utakmica između fudbalske reprezentacije Rusije i našeg državnog tima, koja je bila zakazana za 19. novembar u Sankt Peterburgu, neće biti odigrana u tom terminu, potvrdio je u ponedjeljak Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, piše Dnevni avaz.

No, nije objavljena informacija zašto naša reprezentacija propušta novembarski termin za prijateljske utakmice.

Tim povodom član IO Fudbalskog saveza BiH Fuad Čolpa govorio je za Dnevni avaz.

“Vrlo teško bi u novembarskom terminu okupili najbolji tim, odnosno reprezentaciju, a da na megdan selekcijama koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo idemo s igračima iz m:tel Premijer lige BiH, nije baš upitno”, rekao je Čolpa u razgovoru za Dnevni avaz i dodao:

“Nije bilo potrebe da rizikujemo rezultat i još nešto – eventualne povrede. To je u nezvaničnom razgovoru. A zvanično nismo ni spomenuli neku drugu novembarsku utakmicu – osim odgode meča s Rusima.”

Na pitanje je li istina da naš tim neće igrati novembarsku prijateljsku utakmicu zato što selektoru naše reprezentacije Ivajlu Petevu (Ivaylo) najvjerovatnije neće biti produžen ugovor koji istječe u januaru, Čolpa odgovara:

“Ne zna se hoće li Petev ostati – ili neće. I on ima nekih ponuda, koliko znam – neformalno. Vjerovatno će se vagati. Za 15 ili 20 dana – prije početka Svjetskog prvenstava, imat ćemo još jednu sjednicu Izvršnog odbora”, otkriva Čolpa.

U razgovoru s članom bh. fudbalske vlade saznali smo da Izvršni odbor NSBiH u ponedjeljak nije analizirao izvještaj selektora Peteva.

“Pretpostavljam da će to biti na dnevnom redu pred Svjetsko prvenstvo, jer naša delegacija ide pet-šest dana u Katar. Imamo poziv od FIFA-e”, zaključio je Čolpa.

(Reprezentacija.ba)